Akasel – finslibningsskiver til hårde materialer

Når man som håndværker går i gang med at arbejde, er det essentielt at have udstyret i orden. For mit vedkommende handler det om smedearbejde og hårde metaller, som oftest rustfrit stål, titanium og store H-profiler i hærdet metal. Bearbejdning af disse materialer kræver både det rette værktøj, men også de rette slibeskiver for at opnå en korrekt finish. Stærke materialer kræver altså endnu stærkere slibeskiver og her har jeg fundet min løsning i Akasels yderst professionelle og pålidelige diamantslibeskiver.

En diamantslibeskive giver en fin finish til hårde metaller

En diamantslibeskive, såsom Aka-Piatto, fungerer eksempelvis rigtig godt til Fine Ginding af hårdere materialer, hvor diamanterne efterlader en perfekt finish på overfladen. For meget bløde materialer som aluminium, kobber og deres legeringer er andet slibepapir sandsynligvis bedre. Her oplever jeg selv tit at det “bløde” metal ellers sætter sig i skiven og effekten aftager hurtigt, men for materialer, der er hårdere og mindre formbare end dem, vil Aka-Piatto skiverne helt sikkert have en optimal virkning. For andre hårde materialer alá hærdet stål fungerer diamantslibeskiverne til fine grinding også rigtig godt. Endvidere har jeg fra sparringspartnere i branchen hørt at der ved meget hårde materialer som f.eks. keramik ikke er andre muligheder end denne form for fine grinding, bedre kendt som diamantslibning på dansk.

Fine grinding som virker

Det kan lyde som en kliché eller måske som en overdrivelse at skulle bruge diamantslibning til fine grinding af metaller. Men jeg vil påstå at det handler om at kende sit håndværk og have forståelse for de materialer man arbejder med. Kun sådan kan man arbejde effektivt og levere gode resultater gang på gang. Det vil jeg mene at man i mit felt opnår bedst med Akasels produkter, som gang på gang holder hvad de lover i forhold til deres slibeskiver til fine grinding.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.