Få kunsten tættere ind på livet

Vi har nok altid vidst, at kunst beriger menneskers liv på utallige måder. Men nye sider af kunstens positive effekt på mennesker, f.eks. malerier af mennesker, er kommet os for øre. Tværfaglige studier fra Københavns Universitet viser nemlig nogle helt enestående resultater, som er i gang med at revolutionere psykologien og det sociokulturelle menneskesyn. 

Ifølge Jens P. Prop, lektor i Psykologi og Tværfaglige Kulturstudier ved KU, viser det sig nemlig, at Malerier af mennesker har en yderst effektiv indvirkning på ensomme mennesker. Det er et helt ny fænomen, som vi ikke tidligere har hørt tale om, men såfremt der findes tilstrækkelig evidens for denne behandlingsmetode, vil den i fremtiden blive tilbudt ensomme mennesker som en alternativ behandlingsmetode.

Malerier af mennesker fjerner følelsen af ensomhed

Den banebrydende forskning inden for kombinationen malerier af mennesker og ensomme mennesker baserer sig på forskellige danske og internationale videnskabelige pilotprojekter.  Disse projekter har alle benyttet såvel abstrakte malerier af mennesker som de mere naturtro malerier af mennesker, men resultaterne er enslydende. Ensomme mennesker eller mennesker med introverte sider kan vinde meget på at betragte malerier af mennesker. Selv det blot at opholde sig i samme rum som malerier af mennesker har en vis effekt, som ikke tidligere er blevet påvist.

Men hvorfor er det nu så interessant? For det første er det en vanvittig vigtig opdagelse, som videnskaben her har gjort. Alene det faktum, at kunst – i dette tilfælde malerier af mennesker – kan have en så markant og effektfuld påvirkning på mennesker er ikke tidligere blevet påvist. Men noget helt andet, som i den grad er positivt, er, at dette forskningsresultat åbner op for mange forskellige løsninger for ensomme mennesker i behandlingsøjemed.

Nuvel, men behøver ensomhed at være den eneste årsag til, at malerier af mennesker kan benyttes i positive henseender? Nej, det gør det af gode grunde ikke. Hvis vi ser på lande, hvor befolkninger bor langt fra hinanden, f.eks. i det nordlige Norge, Finland eller i Sibirien, så kan malerier af mennesker også bruges til at erstatte de fysiske mennesker. Såfremt man som eneboer anskaffer sig malerier af mennesker kan der i mange tilfælde skabes en mærkbar følelse af et menneskeligt fællesskab eller en eller anden form for menneskeligende samhørighed.

I malerier fra Galleri Weppler genfinder du fællesskabsfølelsen

Hvis du selv har lyst til at afprøve denne metode, så henvend dig til Galleri-weppler.dk, som har leveret malerier af mennesker til pilotprojektet på Københavns Universitet. De ligger inde med både abstrakte men også mere naturlige malerier af mennesker, så det er blot at kontakte dem for en aftale og et køb eller en lejeaftale på malerier af mennesker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *